Visuel NL Formation LA Child

 

Opleiding : Kindvriendelijke Rechtsbijstand voor Kinderen in conflict met de wet - Europese perspectieven en interprofessionele praktijken

 

Waar en wanneer?

In Gent, op 8 december, De Punt - Kerkstraat 108 - 9050 Gentbrugge (Zaal Agnes)

Duur: een hele dag - van 9.30 uur tot 17.00 uur

 

Sprekers: 

Vertegenwoordiger DCI-België: Camille Claeys 

Externe sprekers : Griet Braeye (tutor voor NBMV), Ilse Luyten (Klinisch Psycholoog en Doctor in Criminologie), Catherine Pauwels (Solentra vzw Manager Regio Antwerpen)

 

Inleiding   

Wanneer kinderen van een als misdrijf omschreven feit worden verdacht, beschuldigd of veroordeeld, moeten zij toegang hebben tot adequate rechtsbijstand om ervoor te zorgen dat hun rechten worden geëerbiedigd.

Deze opleiding maakt deel uit van het Europese project LA Child: Rechtsbijstand voor kinderen in strafrechtelijke procedures: ontwikkeling en uitwisseling van good practices die in België zijn uitgevoerd door Defence for Children International.

 

Doelstelling :

De opleiding heeft tot doel :

  • Leer meer over kindvriendelijke rechtshulp in heel Europa en denk na over inspirerende beroepspraktijken;
  • Het verwerven van niet-juridische kennis die nodig is voor de begeleiding met kinderen die in conflict zijn met de wet (beginselen van maatschappelijk werk, psychologie, interculturaliteit, communicatie);
  • Een beter inzicht krijgen in de rol en de werkwijze van de verschillende beroepskrachten en diensten die met de betrokken minderjarigen werken;
  • Hulpmiddelen ontdekken om de eigen praktijk te versterken (Richtlijnen voor professionals en Informatieboekje voor minderjarigen).

 

Doelpubliek :

Jeugdadvocaten (of advocaten die zich wensen te specialiseren), advocaat-stagiaires, maatschappelijk werkers, psychologen, magistraten, criminologen en alle professionals die werken met minderjarigen die verdacht, beschuldigd of veroordeeld voor een als misdrijf omschreven feit worden.

Tijdens de opleiding moedigen wij uitwisseling tussen de deelnemers erg aan.

 

Kostprijs :

De opleiding is gratis.

Aan het einde van de opleidingsdag ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname. De aanvraag tot accreditatie van de opleiding door OVB is lopende.

 

Registratie allen op : https://forms.gle/57hDuWmcrB3uUpyJ6 

Het volledige opleidingsprogramma vindt u hier.

 

 

Voor vragen of aanvullende informatie: Camille Claeys, Eva Gangneux en Zoé Duthuillé - Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. et Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.